Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ciasteczka taralli na oliwie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
50 sztuk
Składniki
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
175 g białego wina, wytrawnego
-
300 g mąki krupczatki300 g semoliny, drobnej
-
200 g mąki pszennej tortowej200 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00
-
150 g oliwy z oliwek
-
10 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
78 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
279.7 kJ /
66.9 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 godz.
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Makaron z pesto z groszku
30 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Migas z papryczkami Padrón
30 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1 godz. 45 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.